lauantai 31. elokuuta 2013

Vartalovoiteet vertailussa | Body lotions under scrutiny


Tässä kevään ja kesän mittaan on tullut kokeiltua eri luonnonkosmetiikkamerkkien vartalovoiteita. Hyvän ekovoiteen löytäminen onkin ollut tärkeää, koska vartalovoide on kirkkaasti suurimmalle ihoalueelle levitettävä kosmetiikkatuote, jossa ei tarvitsisi olla yhtään ylimääräistä myrkkyä joka imeytyy valtaisan pinnan kautta elimistöön. Ja koska kuiva, atooppinen iho vaatii paljon ja jatkuvaa kosteutusta, ei vartalovoiteen hinta saisi kuitenkaan liidellä pilvissä. Kulutustahti on keskimäärin purkki kuukaudessa, talvella enemmänkin.

1. Urtekram Nordic Birch Body Lotion  2. Benecos Body Cream

1. Urtekram Nordic Birch Body Lotion
Pehmeä ja helposti levittyvä koostumus, imeytyy nopeasti. Mieto, kirpeähkö tuoksu. Hyvä perusvoide, ei tee iholle ihmeitä mutta niitä en tämän hintaluokan tuotteilta odotakaan. Kunhan ei kiristä. Plussaa pumppupullosta. Löytyy ainakin Prismoista, ehkä myös hyvinvarustelluista S-Marketeista. Hinta noin 7,90 (tarkkaan en muista). EcoCert-sertifioitu.

2. Benecos Body Cream
Nimensä mukaisesti paksu, kermaisa koostumus josta itse ainakin tykkäsin. Hieman työläämpi levittää kuin maitomaiset tuotteet. Imeytyy melko nopeasti. Miellyttävä, makeahko tuoksu (ei liian imelä). Pidin tuotteesta kovasti, samoin pakkauksen ulkomuodosta (tosin miinusta siitä, että se on muovia eikä alumiinia, jolta se näyttää). Löytyy ainakin Lifesta (taisi olla Eco Beautyssakin, en mene vannomaan), hinta myös 7 euron paikkeilla. BDIH-sertifioitu.


3. Weleda Citrus Hydrating Body Lotion 4. Mádara Nourishing Cream dry/very dry skin

3. Weleda Citrus Hydrating Body Lotion
Juokseva, maitomainen koostumus joka on nopea ja helppo levittää ja imeytyy salamana. Raikas, voimakkaan sitruunainen tuoksu. Sopii kesäkäyttöön, kun iho ei ole ihan hirveässä kunnossa eikä sen huoltamiseen viitsisikään käyttää sikana aikaa. Hyvä, ilmatiivis pumppupullo. Omani ostin laivalta keväällä, mutta saatavilla myös mm. Eco Beautysta ja Sokokselta. Hinta noin 14e. NaTrue-sertifioitu.

4. Mádara Nourishing Cream dry/very dry skin
Paksu koostumus, levittyy hitaasti ja vie hetken imeytyä. Jännä, Madaran tuotteille ominainen mieto tuoksu jota ei voi kuvailla muuten kuin kasviseksi (lähinnä tulee mieleen sormien välissä hierotut koivunlehdet ja erilaiset heinät). Käytin keväällä huhti-toukokuussa, jolloin iho oli vielä talven jäljiltä katastrofi. Ei tehnyt varsinaisesti ihmeitä, vaikka erittäin kuivalle iholle onkin suunnattu. Ostin Jolien verkkokaupasta, mutta saatavilla myös Eco Beautysta, Sokokselta ja Lifesta. Hinta Joliessa noin 18e, toisin sanoen hieman hinnakas jokapäiväiseen käyttöön. EcoCert-sertifioitu.


5. Sante Goji Power Body Lotion
5. Sante Goji Power Body Lotion
Kevyt, juokseva koostumus. Nopeasti levittyvä ja imeytyvä. Voimakkaan karkkinen tuoksu, ei tule ensimmäisenä goji-marjat mieleen. (Makeat tuoksut tuntuvat olevan Santen tuotteille tyypillisiä.) Ainakin kesäiholle riittävä kosteutus, tykkään kovasti. Ostin Eco Beautysta, hinta 8 euron paikkeilla. Hinta-laatusuhde kohdillaan. NaTrue- ja BDIH-sertifioitu.

Lemppari: Lemmikkiä on vaikea valita, mutta ehkä se on tuo Sante jännän tuoksunsa kanssa. 
Vakkari: Vakiokäyttöön jää luultavasti Urtekram, koska se on hyvä perustuote, ei huimaavan hintainen ja helposti marketistakin ostettavissa kun entinen uhkaa loppua. 
Pettymys: Mádara oli hintaansa nähden melkoinen nööp. 

Huom! Luonnonkosmetiikkaa hankkiessa kannattaa aina tehdä myös hintavertailua; itse ainakin olen huomannut hinnoissa useiden eurojen eroja. Hyvänä esimerkkinä Lily Lolon meikit, jotka tilaan aina suoraan Briteistä, koska suomalaisten jälleenmyyjien hinnat ovat aivan järjettömiä. (Niin järjettömiä, että kannattaa maksaa postikulut.) 

Linkit eivät ole ns. affiliate-linkkejä, eli vaikka ne johtavatkin nettikauppoihin, minä tai kukaan muukaan ei hyödy niiden klikkailusta. Lisäsin ne lähinnä siksi, että niiden takaa voi tarkastella tarkempia ainesosaluetteloita ym. tietoja. / The links are not affiliate links, that is, not me or anyone else gets benefit if you click them. 


Here are some of the natural cosmetics body lotions I have been testing during the past spring and summer. I think it's important to find a good, effective and affordable eco lotion for everyday use, because skin is the largest area we spread cosmetics on, and I don't want to have any extra poisons sucking through it to my system. My favorite of these lotions is Sante (number 5), because it spreads quickly and doesn't leave my skin sticky. Also, the candylike scent is so outrageous I have to like it! It's not too pricey, either; around 8 euros or so. My everyday-lotion, though, ended up being Urtekram Nordic Birch (number 1), because it's trustworthy basic lotion with mild scent and thick enough consistency for my dry skin. It's also very affordable (from 5 to 7 euros) and has a practical pump  bottle. Most disappointed I was with Mádara (number 4), because it was especially meant for very dry skin but worked no miracles on mine. It is also the most pricey of these five. 

3 kommenttia:

  1. Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
    Extremely helpful info particularly the last part :) I care for such info much.
    I was seeking this particular info for a long time.
    Thank you and good luck.

    Here is my web-site: Skin

    VastaaPoista
  2. Tää oli oikeen hyödyllinen postaus, kiitos! En ole luonnonkosmetiikan vartalovoiteita vielä testannut yhtä Acorelle-putelia enempää, mutta seuraavaks kun tulee tarve hankkia uus tuote niin palaan kyl tsekkaamaan sun listan. :) Urtekramin tosta sarjasta mulla on ollut suihkusaippua ja se oli kyl hyvä, ehkäpä vois joskus siis testata sarjan kosteutustakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että on hyötyä, siihen tässä vähän tähtäilenkin että näistä olisi muillekin jotain apua luonnonkosmetiikkahankintoja tehdessä. :) Noiden voiteiden vaikuttavuutta en hirveästi tähän osannut analysoida, mutta jokaisella on niin erilainen iho joka reagoi eri tavoilla, että itsehän se on kokeiltava kuitenkin.

      Poista