maanantai 16. syyskuuta 2013

Testissä Natura Siberica -kosmetiikkaa | Testing Natura Siberica Cosmetics

*Blogiyhteistyö Silkway -kosmetiikkamaahantuojan kanssa / In collaboration with cosmetics import & distribution company Silkway*

Vilautinkin jo reilu viikko sitten hieman pakkauksen kulmaa ja kerroin, että olen päässyt tekemään ensimmäisen kerran blogiyhteistyötä. Sain luonnonkosmetiikkaa maahantuovalta Silkwaylta testattavakseni Natura Siberica ja Planeta Organica -merkkien tuotteita, joista tarkan testailun ja syynäämisen jälkeen sitten kirjoitan tänne kommenttia.

Mitä blogiyhteistöihin noin yleisesti ottaen tulee, niin tämä on tosiaan itselleni ensimmäinen laatuaan ja lähdin mukaan, koska tuotteet vaikuttivat ennakkotarkastelun perusteella laadukkailta ja sellaisilta, joita voisin kuvitella ostavani. Joka kerta kun kirjoitan blogin kautta saaduista tuotteista, teen sen myös selväksi heti postauksen alussa, eli koskaan ei tarvitse arvailla, että onkohan tämäkin nyt taas vaan hirveää mainostusta. Tekstissä olevat linkit eivät ole niin sanottuja affiliate-linkkejä, eli niiden klikkailusta ei tipu roposia minun kukkarooni.


Natura Siberica on venäläinen luonnonkosmetiikkabrändi, jonka perusraaka-aineet ovat Siperian karuissa oloissa villeinä kasvavia kasveja. Natura Siberican tuotteita on huomioitu muun muassa Best Green Cosmetics 2012 -palkinnolla Cosmoprof-festivaaleilla Italiassa ja merkin tuotteista ainakin osa on Eco Bio -sertifioituja. (Lisää sertifikaatista täällä.) Toistaiseksi merkin tuotteita on saatavilla Venäjän lisäksi muun muassa Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä, Romaniassa ja täällä Suomessa.

Sain testattavakseni Natura Siberica -yökasvovoiteen kuivalle iholle, kosteuttavan silmämeikinpoistovaahdon sekä seetrisaippuan. Kaikkia olen testannut nyt reilun viikon ajan normaalikäytössä.

Yökasvovoide kuivalle iholle pohjautuu pakkauksen mukaan mantshurian aralia -kasviuutteeseen, kosteutta sitoviin lipideihin ja kasviperäiseen prokollageeniin [Aralia Mandshurica Extract, Lecithin (liposome complex), Hydrolyzed Collagen (vegetable pro-collagen)]. Suurimpia kysymysmerkkejä itselleni tuotteen inci-listassa ovat Sodium Polyacrylate, joka selvittelyjeni mukaan on ilmeisesti synteettinen aine, mutta julistettu kosmetiikassa turvalliseksi, sekä säilöntäaine Neolone, josta oli vaikeampi löytää selkeitä tietoja. Panin myös merkille, että vaikka suomenkielisessä etiketissä etupuolella kerrotaan tuotteen pohjautuvan Siperian setriöljyyn, koko ainetta ei löydy inci-listasta. Lienee lähinnä huolimattomuutta käännösetikettien teossa? *Edit 26.9.13: Siperian setriöljy on kuin onkin inci-listalla, mutta se on jäänyt puuttumaan suomenkielisestä lapusta. Pahvirasian kyljen alkuperäisestä printistä se kyllä löytyy. 

Voide itse on miedon tuoksuinen kuten muutkin kokeilemani Natura Siberican tuotteet. Pakkaus on ilmatiivis ja hygieeninen pumppupullo, jolla on helppo annostella sopiva määrä voidetta. Itse voide on helposti levittyvää ja nopeasti imeytyvää ja iho on aamulla mukavan mattapintainen, voide ei jätä tahmaista tai kiiltävää kerrosta eikä tunnu rasvaiselta niin kuin monilla yövoiteilla on tapana. Se on pitänyt ihoni varsin mallikkaasti kosteutettuna, mutta ihoni onkin kesän jäljiltä melko helppohoitoisessa jamassa. Tositestiin tämäkin voide pääsee vasta keskellä talvea ja aion varmasti palata asiaan silloin. En ole sataprosenttisen tyytyväinen tuotteen taustatietoihin ennen kuin teen lisäselvityksiä, mutta näillä näkymin aion käyttää ja ostaa tuotetta jatkossakin.


Kosteuttava vaahto silmämeikinpoistoon on etiketin mukaan hypoallergeeninen, eikä sisällä parabeeneja, synteettisiä väriaineita tai hajusteita. Inci-listan aloittavat erilaiset kukkaisuutteet ja puhdistavia aineita ovat muun muassa Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside ja Sodium Cocoyl Glutamate, kookosjohdannaisia kaikki. Listan loppupäästä löytyvät säilöntäaineet Sodium Benzoate ja Potassium Sorbate saattavat aiheuttaa yliherkkyysoireita (ks. linkit), mutta ensin mainittu on kuitenkin sallittu luontaisenkaltainen säilöntäaine BDIH-sertifioidussa kosmetiikassa.

Pakkaus on samankaltainen ilmatiivis pumppupullo kuin yövoiteessakin. Vaikka tuote on pullossa nestemäisessä muodossa, se tulee ulos vaahtona. Yksi painallus riittää yhden silmän ripsivärien poistoon. Jos meikkiä on enemmän, esim. eyelineria, tuotetta saa annostella useampaan otteeseen. Poistaa yhtä hyvin niin ekoripsarin kuin tavallisenkin, mutta ei tepsi vedenpitävään (mikäpä siihen nyt tepsisikään, terveisin nimimerkki En ole vieläkään keksinyt, miten vedenpitävän ripsivärin saa helposti pois). Tuotteella voi puhdistaa myös kasvomeikin; ainakin mineraalipohja ja Santen meikkivoide lähtivät helposti. Iholle jää raikas tuntu, tuote ei aiheuttanut minkäänlaista kihelmöintiä tai kuivumista.

Puhdistusvaahto oli ihan miellyttävä tuttavuus, tuoksu ja toimivuus olivat kohdallaan, mutta pidän silti enemmän misellivedestä, jota tällä hetkellä käytän silmämeikin poistoon. Jos joku on tottunut käyttämään vaahtoa, tämä voisi olla kokeilemisen arvoinen tuote.




Viimeisenä on käsintehty setrisaippua kuivalle ja herkälle iholle. Sen pääainesosa on siperian setrin (Pinus Cibirica, Siberian Pine) siemenöljy, jonka lisäksi mukana on muun muassa manteliöljyä, tyrniöljyä, mustaviinimarjan siemenöljyä ja muita ihoa ravitsevia ja kosteuttavia öljyjä. Puhdistavana aineena toimii Sodium Hydroxide eli tuttavallisemmin lipeä.

Saippua on pakattu kauniisti pahvirasiaan ja paperikääreeseen, joskin Lushin totaalisen pakkaamattomiin saippuoihin tottuneena rasia JA kääre tuntuvat vähän liioittelulta. Sisältä paljastuu pienen nyrkin kokoinen pyöreä saippuapallo, joka näyttää siltä että se todella on käsintehty (hyvässä mielessä). Tuoksu on saippuaisen mieto, vähän metsäinen (niin kuin setrisaippuan kuuluukin). Olen käyttänyt tätä saippuaa käsien pesuun ja meikinpoistoon ja täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt: Yleensä kasvojen pesu millä tahansa saippualla johtaa lähinnä hirveään kuivuuteen, kiristykseen ja hilseilyyn, mutta tämän saippuan jäljiltä iho on puhdas ja pehmeä. Voisin kuvitella siirtyväni kasvojenpuhdistusgeelistä tämän saippuan käyttöön. Ehkä sitä voisi kokeilla myös suihkusaippuana... Tuotteen riittoisuudesta on tässä vaiheessa paha sanoa, mutta kun kerran kasvot puhdistuvat parilla hieraisulla niin uskoisin sen kestävän kevyesti ainakin täältä vuoden päähän.

Kokonaisuudessaan sanoisin, että Natura Siberican tuotteet ylittivät odotukseni laadukkuudellaan. Jotenkin sitä ehkä suhtautuu hieman epäillen kaikkeen, mikä tulee itänaapurista (varsinkin kun muistaa ne karmeat suklaat mitä joskus 15 vuotta sitten ostettiin Sortavalasta, hrrr), mutta kyllähän sielläkin osataan tehdä laadukasta jälkeä. Pakkausten suomenkielisissä etiketeissä olisi vielä hiomista, ja onhan se fakta että tyylikäs pakkaussuunnittelu kärsii kun päälle lätkitään tarroja. Hintatasoltaan Natura Siberica liikkuu keskihintaisesta edulliseen -haarukalla.

Natura Siberican tuotteita saa Suomessa tällä hetkellä ainakin Organic Storesta Helsingissä sekä Silkwayn verkkosivujen kautta. Ilmeisesti noille sivuille on piakkoin tarkoitus aueta myös verkkokauppa, mutta tuotteita pystyy tilaamaan netin kautta jo nyt.

Tulossa on vielä toinen postaus Silkway-yhteistyöhön liittyen! Toivottavasti jaksatte lukea senkin, tästä kun tuli pitkä kuin nälkävuosi.

Esitellyt tuotteet saatu Silkwaylta / Products introduced in this post were received from Silkway


A while ago cosmetics import and distribution company Silkway contacted me and offered me this wonderful opportunity to try out some of their products. I received their package over a week ago and since then I have been testing the products, part of which I want to introduce here. Russian brand called Natura Siberica bases their products on mainly Siberian plants and herbs. I tested a nightcream for dry and sensitive skin, eye make up removing foam and a handmade cedar soap. I was very pleased with the quality of the products. They all have a nice, mild scent and they do what they are supposed to. The cream absorbs quickly and moistens the skin nicely, making it feel fresh in the morning. The eye make up removing foam works well for both ecological mascara and the ordinary sort. (Not water-proof, though. But then again, I don't know what would.) What surprised me most was the soap: it didn't make my face dry and tight even though I used it to wash away make-up! I think I'm going to test it as a shower soap next. All in all I rather liked the products, yet there were couple of question marks in the ingredients list that I want to peruse. 


5 kommenttia:

  1. Kiinnostavalta vaikuttava sarja, kiitos esittelystä! Mä tykkään vaahtoputsareista, Madaran on tosi kiva ja nyt käytössä oleva Logona on myös ihan jees. Voisin siis tuotakin joskus kokeilla. Vedenkestävän ripsivärin suhteen olen todennut parhaimmaksi ratkaisuksi sen, ettei sellaista hanki lainkaan. :P Hyvä normiripsari toimii musta jopa paremmin kuin joskus testaamani vedenkestävät versiot - ja lähtee yleensä silmistä huomattavasti helpommin. Tosin mulla ei silmät pahemmin vetistele, joten siinä mielessä olen huono sanomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että oli kiinnostava juttu. :) Itsellekin jäi sellainen fiilis, että aion kyllä kokeilla myös sarjan muita tuotteita ajan mittaan.

      Mulla on just se ongelma että olen aika vetisteleväinen, eli tarviin vedenkestävän ripsarin varsinkin sellaisissa tilanteissa kun odotettavissa on itkua (häät, hautajaiset, läksiäiset :D). Arkena käytän kyllä ihan tavallista ripsiväriä, muuten olis elämä ihan liian hankalaa.

      Poista
  2. Sulla on tosi kiva tapa kirjottaa kosmetiikasta. Eka kerta kun ei tarvinnut olla google vieressä :D Mulla on tismalleen samat ajatukset itänaapureiden tuotteista :D Vaikka mä vähän luulen, että siellä ollaan monissa asioissa aika paljon meitä edellä nykypäivänä...

    VastaaPoista
  3. Hmm, katoskohan mun kommenttini... No joka tapauksessa kirjoitin sitä, että sulla on kiva tapa tehdä kosmetiikkapostauksia ja ensimmäisiä kertoja kun ei ollut google vieressä auki :) Ja olen samaa mieltä itänaapureiden tuotteista, mutta luulen, että nykypäivänä taitavat olla aika monessa asiassa meitä edellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että onnistuin kirjoittamaan ymmärrettävää tekstiä, vaikka välillä itseäkin arvelutti että jaksaakohan tätä kukaan edes lukea saati ymmärtää. Ja tuo on kyllä ihan totta, että vaikka meillä onkin ehkä jotenkin takapajuinen kuva itänaapurista niin todellisuus on luultavasti se, että me ollaan loppujen lopuksi niitä takapajuisempia. :D

      Poista